دست مصنوعی جایگزین قسمتی یا ناحیه ای اندام فوقانی فرد می شود که می تواند در فعالیت های روزانه به فرد قطع عضو کمک کرده و در انجام کارها مستقل شود.
چیزی که در مورد پروتز دست یا دست مصنوعی مطرح می شود این است که فرد از دست مصنوعی چه انتظاری دارد و برای چه کاری می خواهد از دست مصنوعی استفاده کند.
معمولا افرادی که دچار قطع عضو از ناحیه دست می شوند تمایلی برای دریافت پروتز دست را ندارند اما بهتر است در اینجا شناخت بیشتر در مورد پروتز های دست به اورید تا با انواع دست مصنوعی و عملکردهای آنها دقیق تر آشنا شوید.
همانطور که گفته شد بسته به انتظاری که فرد از دست مصنوعی دارد،نوع آن مشخص می شود.
پروتز های دست در انواع کلی به دو دسته پروتز های مکانیکی و پروتز های مایوالکتریک یا اصطلاحا هوشمند دسته بندی می شوند.
به دلیل وجود حرکات های بسیار جزئی در انگشتان دست انواع مختلفی از پروتز های دست با پنجه های مختلف وجود دارد اما نکته مهم اینجاست که هیچ کدام نمی توانند دقیقا تمام حرکات ظریف و جزئی انگشتان طبیعی دست را انجام دهند و بنابر نیاز فرد این پنجه ها می تواند تغییر کنند برای اطلاع بیشتر از این نوع دست های مصنوعی که عموما دست مصنوعی مکانیکی خوانده می شوند به صفحه زیر مراجعه کنید.
اما در دست های مصنوعی هوشمند تا حدودی سعی شده حتی حرکات ظریف و جزئی دست نیز شبیه سازی شوند که این مسئله هنوز در مرحله تحقیقات و مطالعه بیشتر است اما نمونه هایی از دست های هوشمند وجود دارد برای اطلاع کامل از نحوه عملکرد انهاو همینطور قطعات انها می توانید به صفحه زیر مراجعه کنید.
اما پروتز های دست مانند پروتز های پا نیز بر اساس ناحیه قطع عضو به انواع مختلفی تقسیم می شوند که به ترتیب ناحیه قطع عضو بصورت زیر هستند.
شما می توانید با کلیک روی هر یک از انواع پروتز های دست صفحه اختصاصی آن منتقل شوید و اطلاعات بیشتری از آن را کسب نمایید.
- پروتز قطع عضو از شانه
- پروتز قطع عضو بالای آرنج
- پروتز قطع عضو از آرنج
- پروتز قطع عضو زیر آرنج
- پروتز قطع عضو از مفصل مچ دست
مزیت دست های مصنوعی این است که اعتماد بنفس را بعد از قطع عضو در انجام کار به فرد برمیگرداند و استقلال بیشتری در انجام کارها پیدا می کند.
در ادامه ویدیو هایی را از استفاده افراد از دست مصنوعی اشان را مشاهده می کنید.