پروتز پا | پای مصنوعی

ساخت انواع پروتز پا با قیمت

پروتز پا یا پای مصنوعی چیست؟

پروتز پا یا پای مصنوعی، جایگزینی برای عضو از دست رفته است که توانایی راه رفتن را دوباره به فرد بازمی‌گرداند.

اینکه توانایی راه رفتن با پروتز پا تا چه حدی شبیه به راه رفتن قبل از قطع عضو و به صورت طبیعی است، به چندین فاکتور بستگی دارد. از جمله این فاکتورها می‌توان به کیفیت و تکنولوژی پروتز، میزان سازگاری فرد با پروتز، مهارت‌های فیزیوتراپی و توانبخشی، و وضعیت جسمانی و روانی فرد اشاره کرد.

مشاوره حرفه‌ای را
با کارشناسان ما تجربه کنید

چند مدل پروتز پای ساخته شده

عوامل طبیعی‌تر راه رفتن با پروتز پا

پروتزهای پیشرفته‌تر با استفاده از تکنولوژی‌های بروز، می‌توانند حرکات طبیعی‌تر و راحت‌تری را برای فرد فراهم کنند. همچنین، تمرینات و توانبخشی مناسب نقش مهمی در بهبود عملکرد پروتز و افزایش کیفیت زندگی فرد دارند. با توجه به این موارد، افرادی که از پروتز پا استفاده می‌کنند، می‌توانند با پشتکار و تمرین، به سطحی از عملکرد برسند که به زندگی عادی و فعال بازگردند.

راه رفتن طبیعی با پروتز پا یا پای مصنوعی

ویدیوهای مرتبط با پروتز پا

بیش از 15 سال تجربه

+ 100 پروتز ساخته شده

مرکز تخصصی ساخت پروتز

عوامل مهم در طبیعی راه رفتن با پروتز پا

  • سن

هر چه فرد جوان‌تر باشد، زمان کمتری برای پذیرش و ارتباط با پای مصنوعی نیاز دارد و به راحتی می‌تواند با آن راه برود.

  • ناحیه قطع عضو

ناحیه‌ای که قطع عضو از آن انجام شده است، تأثیر زیادی بر طبیعی بودن راه رفتن بعد از دریافت پروتز پا دارد. به عنوان مثال، افرادی که از پروتز زیر زانو استفاده می‌کنند، معمولاً راه رفتن طبیعی‌تری دارند. البته این به معنای غیرطبیعی بودن راه رفتن سایر افراد نیست، بلکه این عامل تنها یکی از عوامل مؤثر در طبیعی راه رفتن با پای مصنوعی است.

  • اجزا و قطعات بکار رفته در پای مصنوعی

پیشرفت‌های تکنولوژی در زمینه قطعات پروتز پا، امکان راه رفتن طبیعی‌تری را فراهم می‌کند. به عنوان مثال، پنجه‌های پروتزی از حرکات تک محوره تا چند محوره و هوشمند برخوردارند که می‌تواند تغییرات واضحی در نوع راه رفتن ایجاد کند. به طور کلی، پروتزهای هوشمند پا می‌توانند به فرد قطع عضو کمک کنند تا راه رفتن طبیعی‌تری داشته باشد.

انواع پروتز پا

پروتز های پا بر اساس ناحیه قطع عضو انواعی مختلف و اسم های مختلفی نیز دارند که بصورت زیر نامگذاری می شوند:

**با کلیک بر روی هر کدام از انواع پروتز های پا در بالا می توانید اطلاعات بیشتری در مورد آنها کسب کنید**

در ادامه می توانید راه رفتن افراد قطع عضو با پروتز پای (پای مصنوعی) را ببینید

مراکز ساخت پروتز پا

کلینیک‌های ارتوپدی فنی (ارتز و پروتز) مراکزی هستند که در آنها کارشناسان پروتز یا پروتزیست‌ها ساخت پای مصنوعی را بر عهده دارند. برخی از این مراکز به صورت اختصاصی به ساخت پروتز پا می‌پردازند.

پروتز سازها ضمن ارائه مشاوره رایگان و اختصاصی، تیمی حرفه‌ای از پروتزیست‌ها را تشکیل می‌دهند که می‌توانند پروتز پای شما را به بهترین شکل ممکن بسازند.

نحوه ساخت پروتز پا

برای ساخت انواع پروتز پای مصنوعی به سه جلسه نیاز است:

جلسه اول: معاینه و ارزیابی

در این جلسه، پروتزیست معاینه کامل انجام می‌دهد و در صورت امکان، از استامپ یا باقی‌مانده اندام قالب‌گیری می‌کند. همچنین، تمام نکات مهم و مراقبت‌های بعد از قطع عضو به فرد ارائه می‌شود تا برای دریافت پای مصنوعی آماده شود.

جلسه دوم: پرو و تنظیمات

در این جلسه، پروتزیست پروتز پا را به فرد ارائه می‌دهد و تمرین راه رفتن با پروتز آغاز می‌شود. همچنین، راستای پای مصنوعی با توجه به راه رفتن فرد تنظیم می‌شود.

جلسه سوم: تحویل نهایی

در این جلسه، پروتز پای نهایی به فرد تحویل داده می‌شود. پس از این مراحل، نیاز است که فرد قطع عضو هر سه تا شش ماه یکبار برای بازدیدهای دوره‌ای و بررسی مجدد نحوه راه رفتن و تنظیمات احتمالی به مرکز ساخت پروتز پا مراجعه کند.

مراحل دریافت پروتز پا

قالب‌گیری و اصلاح قالب

پس از معاینات لازم، قالب‌گیری از استامپ انجام می‌شود. سپس، پروتزیست قالب را اصلاح می‌کند تا قسمت‌هایی که توانایی تحمل وزن را دارند، وزن‌گیری کنند و از نقاط استخوانی و حساس وزن و فشار برداشته شود.

ساخت سوکت

پس از اصلاح قالب، نوبت به ساخت سوکت می‌رسد. در این فرآیند، با استفاده از مواد مخصوص، کامپوزیتی روی قالب استامپ فرد ساخته می‌شود که باقی‌مانده اندام درون آن قرار می‌گیرد. سوکت مهم‌ترین قطعه در تمام انواع پروتزهای پا است، زیرا در تماس مستقیم با استامپ بوده و به نوعی رابط بین استامپ و کل پروتز می‌باشد.

چک سوکت و تمرین

سوکت اولیه را چک سوکت یا سوکت موقتی می‌گویند. در مراجعه بعدی به خانه پروتز، سوکت موقتی به همراه سایر قطعات مانند پنجه پروتزی روی استامپ فرد فیت می‌شود و تمرین فرد با پای پروتزی آغاز می‌شود. پروتزیست تنظیمات پروتزی مانند تنظیمات قد، راستا و زوایای مناسب برای راه رفتن را نیز انجام می‌دهد.

آموزش و تمرین

نحوه استفاده صحیح از پروتز پا آموزش داده می‌شود. در خانه پروتز، امکانات مختلفی برای آموزش راه رفتن و تمرین افراد قطع عضو وجود دارد و افراد می‌توانند تحت نظر پروتزیست به خوبی به تمرین و یادگیری استفاده درست از پروتز پای خود بپردازند. پس از تمرین و آموزش‌های لازم، فرد پروتز پای خود را با سوکت موقتی برای تمرین بیشتر راه رفتن در محیط کار و زندگی تحویل می‌گیرد.

کاهش حجم استامپ

در طول دوره تمرین با سوکت موقتی، حجم استامپ به تدریج کاهش پیدا می‌کند و به حجم نهایی و ثابت خود نزدیک‌تر می‌شود. دوره تمرین با سوکت موقتی تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که استامپ به حجم ثابتی رسیده باشد.

دریافت سوکت نهایی

بعد از این مرحله، فرد با مراجعه مجدد به خانه پروتز، سوکت جدید و نهایی خود را طبق تغییراتی که در طول دوره تمرین داشته است، دریافت می‌کند. به این ترتیب، پروتزی که برای فرد ساخته می‌شود از لحاظ فیت و ثبات در بهترین شرایط قرار می‌گیرد.

مشکلات و تنظیمات بعدی

بعد از تحویل نهایی پروتز پا، هر زمانی که فرد با پروتز خود مشکل مواجه شد، می‌تواند با مراجعه به خانه پروتز این مشکل را مرتفع سازد.

نوع قطعات استفاده شده

بسته به سطح قطع عضو، قطعات مختلفی نیاز است. برای مثال، برای فردی که از زیر زانو قطع عضو شده، قطعات اصلی شامل لاینر، قفل پروتز، اتصالات و پنجه پروتز هستند. اگر فرد قطع عضو بالای زانو یا روی زانو باشد، قطعه مفصل زانو نیز به این قطعات اضافه می‌شود.

خوشبختانه قطعات پروتزی تنوع بسیار زیادی دارند که توسط برندها و شرکت‌های مختلفی در طراحی‌ها و کاربردهای متفاوتی ساخته می‌شوند. پروتزیست علاوه بر انتخاب بهترین قطعات برای پروتز پا، باید تسلط کافی روی عملکرد قطعات و تنظیمات آنها نیز داشته باشد. در خانه پروتز، برای هر فرد با توجه به شرایط موجود، بهترین قطعات انتخاب می‌شود تا فرد قطع عضو بهترین عملکرد و مطلوب‌ترین نتیجه را به دست آورد.

بهترین پروتز پا در ایران

این سوال مهمی است که بسیاری از افراد قطع عضو از ناحیه پا می‌پرسند: بهترین پروتز پا در ایران کدام است؟ این سوال هم برای کسانی که به تازگی به دنبال تهیه پروتز پا هستند و هم برای کسانی که سال‌هاست از پای مصنوعی استفاده می‌کنند، مطرح است.

معیارهای انتخاب بهترین پروتز

در پاسخ باید گفت که بهترین پروتز پا در ایران و جهان کاملاً بستگی به شرایط فرد دارد. امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، تنوع قطعات و لوازم پروتز پا بسیار بالاست. پروتزیست در همان جلسه اول معاینه و ارزیابی، با راهنمایی‌های دقیق، بهترین پای مصنوعی را با توجه به سن، میزان فعالیت، نوع پروتز پا و هدف فرد از دریافت پای مصنوعی تعیین می‌کند.

پروتزهای هوشمند

بدیهی است که پروتزهای پا هوشمند که جدیدترین پروتزهای پا به شمار می‌روند، عملکرد بهتری دارند. اما باید توجه داشت که انتخاب بهترین پروتز پا تنها به پیشرفته بودن و گران‌قیمت بودن قطعات بستگی ندارد. بهترین پروتز پا برای هر فرد متفاوت است و باید با توجه به شرایط خاص او انتخاب شود.

انتخاب مناسب پروتز

بسیاری از افراد این تصور اشتباه را دارند که هر چه قطعات مورد استفاده پیشرفته‌تر و گران‌تر باشد، پروتز آن‌ها عملکرد بهتری خواهد داشت. این تفکر کاملاً اشتباه است. چه بسا فردی هزینه بسیار بالایی برای دریافت یک پروتز انجام داده باشد ولی به دلیل انتخاب قطعات نامناسب، طراحی سوکت نامناسب یا تنظیمات راستای نامناسب قادر به استفاده حداکثری از پروتز خود نباشد. در مقابل، فردی با هزینه معقول و با قطعات معمولی می‌تواند پروتزی دریافت کند که سوکت مناسبی داشته و تنظیمات راستای پروتز در حالت ایده‌آل قرار دارد و این فرد بهترین استفاده را از پروتز خواهد کرد.

نتیجه‌گیری

بهترین پروتز پا برای هر فرد بستگی به شرایط خاص او دارد و انتخاب صحیح پروتز باید با مشاوره و راهنمایی پروتزیست و توجه به نیازها و اهداف فرد انجام شود. پروتزیست با توجه به تمامی این عوامل، بهترین گزینه را برای هر فرد پیشنهاد می‌دهد تا فرد قطع عضو بتواند بهترین عملکرد و مطلوب‌ترین نتیجه را از پروتز پای خود به دست آورد.

مشاوره حرفه‌ای را
با کارشناسان ما تجربه کنید

سوالات متداول مربوط به دریافت پروتز پا

هزینه پروتز پا بستگی به نوع پروتز، قطعات استفاده شده، و سطح تکنولوژی آن دارد. هزینه‌ها می‌توانند از چند میلیون تا چند ده میلیون تومان متغیر باشند.

برخی بیمه‌ها هزینه‌های مربوط به پروتز پا را پوشش می‌دهند. بهتر است با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و از جزئیات پوشش بیمه‌ای خود مطلع شوید.

ساخت پروتز پا معمولاً به سه جلسه نیاز دارد که شامل معاینه و ارزیابی، پرو و تنظیمات، و تحویل نهایی است. این فرآیند ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

مدت زمان عادت کردن به پروتز پا بستگی به عوامل مختلفی مانند سن، میزان فعالیت، و نوع پروتز دارد. معمولاً چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد تا فرد به طور کامل به پروتز عادت کند.

در پروتز ساز ، امکانات مختلفی برای آموزش راه رفتن و تمرین افراد قطع عضو وجود دارد. شما می‌توانید تحت نظر پروتزیست به تمرین و یادگیری استفاده درست از پروتز پای خود بپردازید.

تنظیمات صحیح پروتز، استفاده از جوراب‌های مخصوص، و مراقبت‌های مناسب از استامپ می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی کمک کند. مشاوره با پروتزیست نیز می‌تواند راهکارهای مؤثری ارائه دهد.

مراقبت از پروتز پا شامل تمیز کردن منظم سوکت، بررسی قطعات برای هر گونه خرابی یا فرسودگی، و مراجعه دوره‌ای به پروتزیست برای تنظیمات و بازدیدهای دوره‌ای است.

بله، پروتز پا نیاز به تنظیمات دوره‌ای دارد تا اطمینان حاصل شود که به درستی عمل می‌کند و راحتی و عملکرد بهینه را برای فرد فراهم می‌کند. معمولاً هر سه تا شش ماه یکبار نیاز به بازدید و تنظیمات دارد.

بله، بسیاری از افراد با پروتز پا می‌توانند به فعالیت‌های ورزشی بپردازند. نوع پروتز و تنظیمات آن باید با توجه به نوع ورزش و سطح فعالیت تنظیم شود.

بله، بسیاری از افراد با پروتز پا می‌توانند رانندگی کنند. ممکن است نیاز به تنظیمات خاصی در خودرو یا پروتز داشته باشید تا رانندگی ایمن و راحت باشد.

بله، با گذشت زمان و استفاده مداوم، ممکن است نیاز به تعویض قطعات یا حتی کل پروتز داشته باشید. بازدیدهای دوره‌ای به پروتزیست کمک می‌کند تا زمان مناسب برای تعویض را تعیین کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پروتزساز

مرجع تخصصی
ساخت انواع پروتز

ماموریت ما این است که افراد را توانمند سازیم تا از طریق خدمات ما، اعتماد به نفس، زیبایی و عملکرد خود را بازیابند.

آدرس کلینک

تهران، خ پاسداران، بهارستان نهم

مراجعه فقط با هماهنگی قبلی

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه 10 صبح تا 8 بعد از ظهر

پنج شنبه 10 صبح تا 3 بعد از ظهر

تماس با ما

19 99 900 – 0903

پاسخگویی در ساعات کاری

چرا کلینیک ما را انتخاب کنید؟

چرا کلینیک
ما را انتخاب کنید؟

1. متخصصین ما با بیش از یک دهه تجربه در زمینه پروتز افتخار می‌کنند.

2. از مواد با کیفیت ترین تا تکنولوژی‌های پیشرفته، ما به کیفیت بالا اعتقاد داریم.

3. هر پروتز با توجه به نیازهای شما شخصی‌سازی می‌شود.

4. ما به شما به عنوان یک فرد ارزش می‌دهیم و مراقبت شما در اولویت ماست.

5. اعتماد و رضایت شما برای ما گرامی است.

بیش از 10 سال تجربه

تجربه ساخت +500 قطعه پروتز

خدمات ما

حل تخصصی مشکلات نقص عضو و زیبایی
با بهترین قطعات و مواد مصرفی و پشتیبانی با کیفیت بالا

حل تخصصی
مشکلات نقص عضو و زیبایی

پروتز پا

انواع پروتزهای پا

پروتز پا زیر زانو و بالای زانو

پروتز دست

انواع پروتزهای دست

قطعات هوشمند، قابلیت کنترل فشار

پروتز زیبایی گوش

کیفیت عالی ساخت

کاملا مناسب با فرم صورت شما

پروتز زیبایی انگشت پا

پروتز انگشتان پا

کیفیت ساخت عالی

بهترین حالت برای پر کردن جای عضو

پروتز زیبایی بینی

کیفیت درجه یک

کاملا مناسب با ارگونومی صروت

پروتز زیبایی انگشت دست

طبیعی و راحت

زیبایی دست خود را بازگردانید

پروتز زیبایی چشم

بیشترین حالت طبیعی

هماهنگ با فرم چشم شما

ویدیو گالری پروتزساز

مطالب مفید 
در مورد بیماران، پروتز و نگهداری

مطالب مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید