مشاوره حرفه‌ای را با کارشناسان ما تجربه کنید
مشاوره حرفه‌ای را با کارشناسان ما تجربه کنید

نگهداری، تعمیر و تعویض پروتز پا

نگهداری پروتز پا
پروتز پا
188 بازدید
5/5 - (1 امتیاز)
پروتز پا
100 188 بازدید
5/5 - (1 امتیاز)

بعد از دریافت پروتز نهایی، برای اینکه فرد بتواند به درستی و به مدت طولانی از پروتز خود استفاده کند، نیاز است که دقت و توجه ویژه ای به حفظ و نگهداری پروتز و قطعات پروتز داشته باشد. بخصوص در ایران به دلیل هزینه های بالای تهیه پروتز جدید وعدم پوشش مناسب بیمه توجه به حفظ  و نگهداری و تعمیر به موقع پروتز اهمیت بیشتری دارد

بطورکلی همه بخش های پروتز ممکن است نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشند که در ادامه بصورت مختصر به بررسی علل و زمان نیاز به تعمیر و تعویض پرداخته می شود:

تعویض یا تعمیر سوکت پروتز

تعویض سوکت پروتزسوکت پروتز در صورت شکستگی در اثر ضربه یا فرسودگی یا عدم فیت مناسب به دنبال تغییرات وزنی زیاد نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد.

تعویض لاینر پا

تعویض لاینر پروتز پا

لاینرهای پا از جمله قطعات مصرفی هستند و بسته به میزان استفاده و شرایط نگهداری، معمولا بعد از یک تا دو سال نیاز به تعویض دارند و در صورت ایجاد پارگی و یا فرسودگی لازم است تا نسبت به تعویض لاینر اقدام شود. در برخی لاینر ها که جنس آنها از سیلیکون است می توان در موارد خاص نسبت به تعمیر لاینر نیز اقدام نمود ولی در دیگر انواع لاینرها مانند ژل لاینرها امکان تعمیر لاینر وجود ندارد.

تعمیر یا تعویض مفاصل زانوی پروتزی

همه مفاصل پروتزی بعد از مدتی استفاده ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند. برای مثال در مفاصل هیدرولیکی ممکن است بعد از مدتی سیال درون مفصل خالی شود و یا در دیگر مفاصل ممکن عملکرد مفصل به دلیل فرسودگی، ضربه و یا نامناسب بودن مفصل زانو برای فرد قطع عضو مختل شود و در این شرایط نیاز است که برای بررسی علل آسیب و انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از آسیب بیشتر به مفصل و سایر قطعات به مراکز ساخت پروتز پا مراجعه شود

تعمیر یا تعویض پنجه  و اتصالات پروتزی

پنجه پروتز از قطعات مصرفی پروتز به شمار می رود و در صورت آسیب و شکستگی باید تعویض شود. در مواردی که فرد از پنجه کربنی استفاده می کند، ممکن است کاور پنجه دچار آسیب شود که در این صورت می توان فقط بخش کاور را تعویض کرد. همچنین اتصالات پروتز مانند لوله ممکن است در صورت نامرغوب بودن و یا وارد شدن ضربه دچار شکستگی شود و نیاز به تعویض داشته باشد.

با توجه به موارد ذکر شده، بعد از دریافت پروتز نهایی، بهتر است فرد استفاده کننده از پروتز بصورت دوره ای برای بازدید و بررسی پروتز و قطعات پروتز و همچنین در صورت نیاز، انجام تنظیمات مجدد به پروتزساز مراجعه کند. همچنین در طول مدت استفاده از پروتز، اقدامات لازم برای حفظ و نگهداری پروتز را انجام دهد. این اقدامات شامل موارد زیر است:

  • نظافت سوکت بصورت دوره ای (یکبار در هفته)
  • شستشوی منظم لاینر پا و استامپ جهت جلوگیری از رشد باکتری ها و آسیب پوستی
  • جلوگیری تماس آب با قطعات پروتز جهت ممانعت از زنگ زدگی و اختلال در کارکرد قطعات
  • عدم دستکاری تنظیمات و قطعات پروتز مورد استفاده

چه زمانی باید برای تعمیر یا تعویض قطعات مراجعه شود؟

بطورکلی در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر، بهتر است برای بررسی پروتز و در صورت نیاز تعمیر و تعویض قطعات مراجعه شود:

  • شنیدن صدا و حرکت اضافی غیرعادی در هر کدام از بخش های پروتز
  • عدم عملکرد صحیح هر یک از قطعات پروتز
  • از بین رفتن فیت مناسب سوکت در نتیجه افزایش یا کاهش بیش از حد وزن (کمتر یا بیشتر از 2 کیلوگرم)
  • فرسودگی یا شکستگی بخشی از سوکت در اثر استفاده طولانی مدت یا ضربه
  • احساس ناامنی و بی ثباتی در حین استفاده از پروتز
  • راه رفتن غیرعادی یا وجود درد در حین استفاده از پروتز
  • ایجاد زخم یا آسیب در استامپ

دقت به این نکته ضروری است که اگر قطعه ای دچار مشکل یا خرابی شود و به موقع نسبت به تعمیر و یا تعویض آن اقدام نشود ممکن است باعث آسیب بیشتر به پروتز و یا حتی به خود فرد شود. همچنین ممکن است به علت کارکرد نادرست پروتز الگوی راه رفتن صحیح با پروتز از بین برود.

ما در پروتزساز با توجه به دانش و تجربه بالای متخصصین، آماده ارائه خدمات تخصصی تعمیر انواع مفاصل و دیگر قطعات پروتز هستیم.

در پروتزساز خدمات تخصصی تعمیر مفاصل پنوماتیک هیدرولیک و مفاصل هوشمند برای عزیزان قطع عضو انجام می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید